Contact

Neem gerust contact met ons op, of vul het onderstaande contactformulier in en selecteer de optie die het beste bij uw situatie past.

Vocus Onderwijs - Filip van Kampen
Tel: +31 (0)76 204 53 45
E-mail: filip@wijzijnvocus.nl

Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van uw bericht.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Over ons

Aandacht voor ieder individu!

Wij zijn Vocus

Onder de naam Vakantie. School hebben we vanaf 2014 voor meer dan 10000 leerlingen succesvolle vakantiescholen (herfst-, lente-en zomerscholen) en vaktrainingen georganiseerd.  Met onze vertrouwde persoonlijke aanpak en aandacht voor ieder individu zorgen we ervoor dat leerlingen meer zelfvertrouwen krijgen bij een vak en een duwtje in de rug voor het resterende en/of volgende leerjaar. Met de komst van Covid-19 zijn onze activiteiten in 2020 uitgebreid met 2- en 3-daagse vaktrainingen waarbij onze bevoegde en ervaren vakdocenten de lesstof herhalen die nog onvoldoende is geland bij de leerlingen. We bieden een antwoord op de hulpvraag van de vakdocent op school die bemerkt dat leerlingen in de klas minder goed mee kunnen met het lesprogramma van dat moment. Het doel van onze vaktraining is ook hier om leerlingen meer zelfvertrouwen te geven en ze weer een betere aansluiting te laten vinden bij de lesstof in de klas op school. Maar onze vaktrainingen zijn ook een uitstekende voorbereiding op een toetsweek of een schoolexamen (SE-training). Voor eindexamenleerlingen hebben we een CE-training ontwikkeld waarbij leerlingen in een paar dagen tijd intensief, voor één vak naar keuze, worden voorbereid op het centraal examen.

Sinds het voorjaar van 2022 bieden we onze ondersteuningsprogramma’s ook aan buiten de schoolvakanties en zijn we verder gegaan onder de naam Vocus Onderwijs.

Sinds 2016

0

+

leerlingen
bijgespijkerd

0

+

VO scholen
ontzorgd

0

+

programma's
verzorgd

Waarom "Vocus"?

Focus in het Voortgezet Onderwijs: Vocus. Iedere leerling doet er goed aan om zich zo nu en dan even te concentreren op één uitdaging. Even ‘vocussen’ op jezelf, op dat wat nu moet. Onze vakbekwame en bevoegde docenten helpen daarbij. Vakkundig bijspijkeren, dat doe je met Vocus!

Onze werkwijze

We maken onze projecten toegankelijk en persoonlijk. Dat betekent dat onze ervaren begeleiders en vakbekwame docenten aandacht hebben voor de leerling en zijn/haar persoonlijke voorkeuren. Samen met de eigen docent kijken we waar de hulpvraag precies ligt en zorgen we voor een op maat gemaakte aanpak. Dus bijspijkeren op de manier die het beste past bij de leerling. Maar de leerlingen zitten niet enkel in een klaslokaal. Nee, we geloven in effectieve lesuren. Dat betekent dat we veel aandacht geven aan sport, gezonde voeding en energizers. Zo benutten we de aandachtsspanne van de leerlingen optimaal. Het is inmiddels een bewezen aanpak die leerlingen net dat extra duwtje in de rug kan geven.

Team Vocus

Deze trainingen kunnen we alleen maar aanbieden dankzij ons enthousiaste team van ervaren vakbekwame docenten. Door de jaren heen hebben we een groot bestand aan gepassioneerde docenten opgebouwd. Stuk voor stuk geselecteerd op ervaring en karakter. De beschikbare tijd binnen onze projecten is beperkt, dus het is belangrijk dat onze docenten en begeleiders de skills hebben om snel contact te maken met leerlingen én om hen te kunnen raken. Om de leerlingen te laten inzien dat ze het wél kunnen. Niet voor niets vormen onze docenten het kloppende hart van Vocus.

“We houden van de persoonlijke aanpak en professionele benadering van Vocus. De driedaagse trainingen, waarbij groepen leerlingen klassikaal worden bijgespijkerd, vinden wij zeer waardevol! Dit blijkt ook uit de vele positieve reacties van zowel leerlingen als ouders!”

Henriette Steuten

Conrector havo/tto, Comenius College

Effectieve uren

Duw in de juiste richting

Focus op één vak

Vakkundig bijspijkeren

Vakbekwame docenten

Benieuwd naar de mogelijkheden bij jullie op school?

Neem vrijblijvend contact op. Bel ons of verstuur een bericht via het contactformulier.