Contact

Neem gerust contact met ons op, of vul het onderstaande contactformulier in en selecteer de optie die het beste bij uw situatie past.

Vocus Onderwijs - Filip van Kampen
Tel: +31 (0)76 204 53 45
E-mail: filip@wijzijnvocus.nl

Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van uw bericht.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
SE-training

Uitstekende voorbereiding op de schoolexamens

Tijdens onze tweedaagse SE-trainingen bieden we leerlingen de mogelijkheid zich extra goed voor te bereiden op hun aankomend schoolexamen. Een ervaren vakdocent herhaalt de eigen leerstof tijdens de SE-training zodat er gefocust kan worden op onduidelijkheden of lastige onderdelen. Ideaal wanneer een leerling een bepaald onderdeel van de leerstof niet goed begrijpt of simpelweg nog beter wil begrijpen. Met een SE-training zoomen we tijdens een traject van twee dagen in op de examendomeinen en leerdoelen zoals ze in het PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) staan omschreven. Het programma wordt verzorgd aan de hand van de methode waar de school mee werkt. Zo krijgt elke leerling een uitstekende training voor het naderende schoolexamen.

Opdracht vakdocent

Voor de SE-training volgen we altijd het PTA van de school. Echter kan dit programma afwijken van de realiteit of kan er gedurende het jaar het een en ander vakinhoudelijk veranderen. De informatie van de vakdocent is dan leidend qua informatie voor het programma voor de SE-training. Met deze waardevolle input zorgen wij ervoor dat onze training altijd in lijn staat met de actuele leerstof, zodat leerlingen een zo goed mogelijke voorbereiding krijgen. De samenwerking met de school uit zich verder in een goede gezamenlijke voorbereiding, doorlopende contactmomenten tijdens de training en een inzichtelijke evaluatie en rapportage na afloop.

Effectieve uren

Bij onze programma’s geloven we sterk in effectieve uren, niet in ellenlange dagen op school zitten. Daarom bouwen wij onze lessen rond de spanningsboog van leerlingen. En die spanningsboog proberen we optimaal te houden door rustmomenten en ‘ochtends sportactiviteiten in te bouwen, energizers in te zetten en goede voeding aan te bieden. Een suikerspiegel in balans geeft het leervermogen immers een opkikker, en wat extra beweging is altijd goed voor de geest. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen leerstof, zelfstandig oefenen, bewegen en op tijd pauzes nemen. Voor onze sportactiviteiten beschikken wij over professionele begeleiders en onze maaltijden worden samengesteld door een ervaren cateraar die veel samenwerkt met scholen. Overigens is het inzetten van sportactiviteiten in de ochtend en het verzorgen van lunches altijd in overleg met de school.

Verslag

Wanneer een leerling extra tijd en energie investeert in het bijspijkeren van kennis, is het wel fijn als dit ook zijn vruchten afwerpt. Daarom vinden we het bij onze SE-trainingen erg belangrijk om hetgeen waaraan gewerkt is inzichtelijk te maken. Zo schrijven onze bevoegde docenten een verslag over de groep leerlingen: waar is aan gewerkt? Wat viel op? Wat verdient extra aandacht? Daarnaast vinden we het belangrijk dat onderling contact ook na afloop van een SE-training mogelijk is. Zo krijgt iedereen de kans een SE-training tevreden af te sluiten. Het effect van onze SE-training hopen we natuurlijk terug te zien in de resultaten van de schoolexamens. Maar hoe een leerling de training heeft ervaren en hoe die training voor zijn gevoel heeft bijgedragen aan het zelfvertrouwen is minstens zo belangrijk. Daarom vragen we dit altijd in een afsluitende enquête.

"Het is fijn dat Vocus meedenkt en invulling geeft aan onze hulpvragen. Dat heeft geleid tot succesvolle projecten in de mei- en herfstvakantie. De leerlingen zijn ook heel enthousiast."

Directie

SE-training samengevat

  • Een traject van 2 dagen

  • Gericht op schoolexamens

  • Bekwame vakdocent voor een kleine groep (max. 10 leerlingen)

  • Homogeen programma per schoolvak

  • Inhoud programma bepaald door het PTA en de vakdocent van school

  • Zorgvuldig geplande pauzes

  • Optioneel: vers sap, verantwoorde snack in de ochtend, uitgebreide lunch met broodjes en een stuk fruit in de middag

  • Optioneel: sportactiviteit in de ochtend

  • Afsluitend verslag en rapportage

Ja, ik wil graag meer informatie over de SE-training

Neem vrijblijvend contact ons op. Bel ons of verstuur een bericht via het contact formulier.