Contact

Neem gerust contact met ons op, of vul het onderstaande contactformulier in en selecteer de optie die het beste bij uw situatie past.

Vocus Onderwijs - Filip van Kampen
Tel: +31 (0)76 204 53 45
E-mail: filip@wijzijnvocus.nl

Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van uw bericht.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Vakantieschool

Vakantiescholen met een missie

Soms kan een leerling een steuntje in de rug gebruiken. Bijvoorbeeld door bepaalde leerstof nog eens goed uitgelegd te krijgen. Of door samen te werken aan het vergroten van het zelfvertrouwen. Met een herfst, lente- of zomerschool van Vocus bieden wij leerlingen de kans extra aandacht te besteden aan een schoolvak. En om te investeren in zichzelf. Met de enthousiaste en intensieve begeleiding creëren we ademruimte voor leerlingen en werken we aan het geloof in eigen kunnen. Een training van meerdere dagen in de vakantieperiode als welkome boost voor leerling én school.

Het belang van voorbereiden

Gezien leerlingen tijdens een Vakantieschool ieder hun eigen programma volgen bij een gekozen vak, is de voorbereiding op het project van groot belang. De vakdocenten van de school betrekken we dan ook bij dit proces.

Echter begrijpen we dat docenten vaak nu al tijd tekort komen. We proberen dan ook dit zo goed mogelijk te begeleiden. Zo kunnen vakdocenten door ons geïnformeerd worden over het project aan de hand van (online) meeting, vragen we informatie op aan de hand van een overzichtelijke spreadsheet en verzamelen we het materiaal (toets, leerstof, programma) op één voorafbepaalde online map.

Daarnaast halen wij waardevolle input op tijdens een digitale informatieavond voor ouders en houden we intakegesprekken met de leerlingen voorafgaand aan de Vakantieschool.

Effectieve uren

Wij geloven in de kracht van effectieve uren en zetten daar sterk op in. We bouwen onze lessen rond de spanningsboog van leerlingen. Dit doen we in combinatie met sport, voeding en energizers. Bewegen is namelijk goed voor de geest. Een suikerspiegel in balans geeft het leervermogen een opkikker. En met een korte break, door bijvoorbeeld een spelletje te spelen, is er ruimte voor de leerling om de batterijen weer op te laden. Voor onze sportactiviteiten beschikken wij over professionele begeleiders en onze maaltijden worden samengesteld door een ervaren cateraar die veel samenwerkt met scholen.

Extra aandacht en ondersteuning

Met een Vakantieschool willen we leerlingen net dat beetje extra aandacht en ondersteuning geven bij een vak waar ze wellicht moeite mee hebben. In kleine klassen nemen onze ervaren begeleiders de tijd voor hen. Door ze te helpen met vragen, maar ook door ze actief te laten zien wat ze goed doen. Het zelfvertrouwen een boost geven is belangrijk tijdens de Vakantieschool. Maar we vragen ook echt wel wat van de leerling. Een gezonde motivatie en een flinke portie inzet bijvoorbeeld. Want de leerling gaat aan de slag met didactische vaardigheden, zoals leerdoelen opstellen. Met als resultaat dat de leerling weet waar hij/zij het voor doet én ziet wat de inzet heeft opgeleverd. En dat is winst voor zowel leerling als school.

"Ik ben echt heel tevreden over mijn begeleiding. Mijn docent was superaardig en behulpzaam! Ik snap het nu véééél beter dan eerst. Hij gaf goede uitleg en vroeg altijd of hij iemand kon helpen."

Anna, 5 havo

Vakantieschool samengevat

  • Lente-, zomer-, herfst-, winter- en voorjaarscholen

  • Traject van meerdere dagen

  • Vakdocent en kleine groep (+/- 10 ‎‎‎ leerlingen‎)

  • Programma leerling bepaald door de vakdocent van school in samenspraak met de leerling

  • Persoonlijke aandacht

  • Dagelijks programma van 8:00u tot 14:00u

  • Zorgvuldig geplande pauzes

  • Optioneel: vers sap, verantwoorde snack in de ochtend, uitgebreide lunch met broodjes en stuk fruit in de middag

  • Sportactiviteit in de ochtend

  • Afsluitende toets en evaluatie

Ja, ik wil graag meer informatie over de Vocus Vakantieschool

Neem vrijblijvend contact op. Bel ons of verstuur een bericht via het contactformulier.