Contact

Neem gerust contact met ons op, of vul het onderstaande contactformulier in en selecteer de optie die het beste bij uw situatie past.

Vocus Onderwijs - Filip van Kampen
Tel: +31 (0)76 204 53 45
E-mail: filip@wijzijnvocus.nl

Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van uw bericht.
Bedankt! We hebben uw bericht ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.
Vaktraining

De vakinhoudelijke inhaalslag

Met onze Vaktraining bieden we leerlingen de ruimte om aan de slag te gaan met leerstof waar zij moeite mee hebben en waar zij extra in willen investeren. Onder begeleiding van een ervaren en bevoegde docent wordt aan de hand van de methodiek en het programma van de eigen school gewerkt aan een intensieve inhaalslag. Op een persoonlijke manier herhaalt de leerling in de vakantieperiode de leerstof en krijgt hij/zij een nog betere aansluiting op het eigen lesprogramma.

Goede aanvulling op regulier onderwijs

Voor onze Vaktrainingen werken we nauw samen met de school. Het traject baseren we namelijk op de input van de vakdocenten van de school. We zorgen voor meerdere contactmomenten met school, leerling en ouders zodat iedereen goed weet wat er verwacht kan worden. Door de reguliere methode qua leerstof te gebruiken, deze veel te herhalen en samen op te trekken met de school, zorgen wij ervoor dat onze vaktrainingen een welkome aanvulling zijn op het reguliere onderwijs.

Effectieve uren

Bij onze programma’s geloven we sterk in effectieve uren, niet in ellenlange dagen op school zitten. Daarom bouwen wij onze lessen rond de spanningsboog van leerlingen. En die spanningsboog proberen we optimaal te houden door rustmomenten en ‘ochtends sportactiviteiten in te bouwen, energizers in te zetten en goede voeding aan te bieden. Een suikerspiegel in balans geeft het leervermogen immers een opkikker, en wat extra beweging is altijd goed voor de geest. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen leerstof, zelfstandig oefenen, bewegen en op tijd pauzes nemen. Voor onze sportactiviteiten beschikken wij over professionele begeleiders en onze maaltijden worden samengesteld door een ervaren cateraar die samenwerkt met scholen. Overigens is het inzetten van sportactiviteiten in de ochtend en het verzorgen van lunches altijd in overleg met de school.

Analyse

Wanneer een leerling extra tijd en energie investeert in het bijspijkeren van kennis, is het wel fijn wanneer dit ook zijn vruchten afwerpt. Daarom hechten we er bij onze VakTrainingen veel waarde aan om dit inzichtelijk te maken. Zo schrijven onze bevoegde docenten een verslag over de groep leerlingen: waar is aan gewerkt? Wat viel op? Wat verdient extra aandacht? Daarnaast vinden we het belangrijk dat onderling contact ook na afloop van een VakTraining mogelijk is. Zo krijgt iedereen de kans de training tevreden af te sluiten.

"Al twee jaar verzorgt Filip vaktrainingen bij ons op school. We houden van zijn persoonlijke aanpak en professionele benadering. Wij vinden de driedaagse trainingen zeer waardevol. Dit blijkt ook uit de vele positieve reacties van zowel leerlingen als ouders!"

Conrector

Vaktraining samengevat

  • Traject van 2 dagen

  • Bekwame vakdocent voor een kleine groep (max. 10 leerlingen)

  • Homogeen programma per schoolvak

  • Inhoud programma bepaald door de vakdocent van school

  • Persoonlijke aandacht

  • Zorgvuldig geplande pauzes

  • Optioneel: vers sap, verantwoorde snack in de ochtend, uitgebreide lunch met broodjes en stuk fruit in de middag

  • Sportactiviteit in de ochtend

  • Afsluitend verslag en rapportage

Ja, ik wil graag meer informatie over de Vocus Vaktraining

Neem vrijblijvend contact op. Bel ons of verstuur een bericht via het contactformulier.